Csatatestvérek Társas-, Stratégiai-, Kártya és Szerepjáték klub
Menü
 
USE THE FORCE

 

 
A hét kérdése
Milyen rendszeresen látogatod az oldalt?

Minden nap megnézem, hátha van valami új.
Majdnem minden nap megnézem.
Hetente-kéthetente ránézek.
Ha valahová belinkelik megnézem.
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Látogatók
Indulás: 2011-08-06
 
Fórum
Fórumok : Magic : Pakliötletek - kombók Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
csatatestverek

2011.08.09. 08:10 -

Ide jöhetnek a jobbnál jobb pakliötletek, kombók, stratégiák, egyszóval minden elképzelés, a tuti paklival kapcsolatban.

[3-1]

balu546 Előzmény | 2011.09.04. 15:51 - #3

Managörbe

Szóval, eljutottunk oda, hogy kiválasztottuk a nekünk szimpatikus színt, megvannak a lapjaink, összeraktunk egy paklit és készek vagyunk földbe döngölni az ellenfelünket. Tényleg készek vagyunk rá?
Vessünk még egy pillantást az összerakott paklinkra. A Magic egyik aranyszabályát sokan elfelejtik, vagy nem is ismerik. Ez pedig nem más, mint a managörbe /angolul: mana curve /. 
“!+%? Az meg mi a bánat?

Nos, a managörbe segít a legtöbbet kihozni a paklinkból. A Magic egy olyan játék, ahol véletlenszerű lapokat húzunk fel, akkor meg minek taktikázni, úgyse rajtunk múlik mit húzunk? Az első fele igaz, a második már korántsem. A managörbe segítségével egyensúlyba hozhatjuk a manák és a kijátszandó lények költségét, és hogy milyen sűrűn, milyen lapot húzzunk. Természetesen ez nem fog mindig sikerülni, nem árt némi szerencse is, de a jó hír, hogy több múlik az átgondolt előkészületeken, mint a szerencsén.

Visszatérve a játék céljához, az ellenfél legyőzéséhez, mire van szükségem? Földekre, amiből kijátsszuk a varázslatokat, és varázslatokra, ami lehetnek, lények, bűbájok, stb. A játék során törekednünk kell arra, lehetőleg az összes manánkat hasznosan játsszuk ki. Mit jelent ez?

Első kör: Mondjuk te kezdesz.

1. lépés – Leraksz egy földet.

2. lépés – Passz.

%!+’”
Passz??! A legtöbb kezdő játékos így kezdi a játékot. Miért nem hoz le valamit 1 manából? Mert nincs neki, tele van a paklija 4-7 manaköltségű lényekkel, amik iszonyatosan brutál állat sebzést okoznak és alig lehet őket kinyirni, csak mire eljut oda, hogy kijátsszon akár egyet is, már 6 HP-n van, az ellenfélnek pedig lennt van már 3-4 lénye is. Szóval javítsunk ezen a hibán:

2. lépés - Elforgatsz egy manát és lehozol egy 1 manaköltségű lényt.

3. lépés – Most passz.


A managörbével megpróbáljuk úgy beállítani a paklinkat, hogy lehetőleg minden körben tudjunk valamit kijátszani.
Minden haladóbb játékos azt mondja, hogy 60 lapnál ne legyen több lap a paklidban.

A 60 kártya lebontása nagyjából így néz ki:
- 36 lény és varázslat
- 24 föld


Na most, ezek a számok variálódnak a decképítés során, a deckben található lapok manaköltségétől függően, de a legtöbb kezdő decknél erre nyugodtan alapozhatunk. Nos, hogyan határozod meg, hogy milyen legyen a managörbe egy 36 lényes és varázslatos paklihoz?

Ezt úgy tudod meghatározni, hogy megnézed a kártyák manaköltségét. Az optimális managörbével minden körben ki tudsz játszani valamit.


A nagyon általános szabály:
- 4-8 darab 1 manaköltségű lap
- 4-8 darab 2 manaköltségű lap
- 8-12 darab 3 manaköltségű lap
- 4-8 darab 4 manaköltségű lap
1-4 darab 5 vagy nagyobb manaköltségű lap

A 4 vagy 5 manaköltségű lapok lehetnek olyan lapok, melyek a végjátékban segítenek megnyerni neked a meccset. Ezen harang görbe segítségével elvileg minden körben ki tudsz játszani valamit.
Ezt a szabályt teszteléssel saját magad változtathatod.
Ha megvan a jó managörbe, be kell lőni a kellő mennyiségű manát is. Ha több színű a paklid, szét kell osztanod a 24 földet a játszott színek szerint. Jó választás lehet a többszínű földek használata is.

_________________
First born unikorn
hard core soft porn

By:SOTETMESSIAS
 


balu546 Előzmény | 2011.09.04. 15:38 - #2

Én úgy gondolom hogy 2 típusú pakli létezik, amivel találkoztam és játszottam is.

Az egyik az egyszínű (mono) pakli. Egyszerű ám van mikor a szerencse, a húzás vagy épp a managörbe dönti el a meccset. Kihasználhatod bármelyik színfajtádat (5 szín van). Mindegyiknek van 1 aduásza, 1 képessége (ez lehet több is a viták elkerülése végett). Például a kék jól tud lapot counterelni (hatástalanítani), aztán a fehér gyógyitja az életedet, a zöldben erős/támadó szörnyeket talász, a pirosban gyors lövöldözős lapok vannak. Persze a feketéről se feledkezzek meg, annak a pusztítás/eltűntetés a főmérvadója. Hátránya is vannak, amiket persze 1 idő után észre vesz az ember hogyha játszik. Pl. Életerőnövelés, káros varázslatok, manaválság , off hand (0 lappal játszol), stb.

 

A másik fajta a vegyes/többszínű pakli. Úgyanúgy mind az előző típusnál ebben rengeteg kombinációlehetőség, taktika és egyediség lehet benne.
Vannak hátrányok, mint az előzőnél, mondjuk hogyha nem jól van elosztva a mana vagy el van számolva  a mangörbéje.
Lehet akár 2 színű paklid de lehet akár 5 is (utobbi a legnehezebb szerintem). A legegyszerűbb megfigyelni a pakli főbb előnyeit és ezeket kombinálva 1 ütőképes, egyszerű, vagy akár 1 vicces paklit összetenni. Itt van pár példa kombináció amikkel eddig találkoztam (fehér-kék, fehér-zöld, fekete-piros, kék-fekete,piros-fehér-zöld stb.)
Persze még számos kombináció van, amit nem írtam le, de úgy érzem mindenki megtalálja a saját egyedi színkombinációit így is.
Ha van 1 kitűzött célja a paklidnak akkor jó eséllyel tudsz indúlni 1 másik pakli ellen, legyen az akármilyen nehéz pakli/k is.
De ha több van azannál jobb. :D

 

By:BALU
 


csatatestverek Előzmény | 2011.08.09. 08:10 - #1

Ide jöhetnek a jobbnál jobb pakliötletek, kombók, stratégiák, egyszóval minden elképzelés, a tuti paklival kapcsolatban.


[3-1]

 
Cikkek
Friss bejegyzések
2014.05.08. 14:59
2014.04.08. 13:29
2014.03.24. 14:11
2014.02.24. 13:18
2014.02.06. 10:21
Friss hozzászólások
 
Esemény naptár
2022. Január
HKSCPSV
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
<<   >>
 
Ovasgantni való blogok
 
Linkek
 

Minden egyben a SKAM sorozatokról - friss hírek, folyamatosan bõvülõ MAGYAR FELIRATOS tartalom - SKAM SKAM FRANCE WTFOCK    *****    Egy horoszkóp elemzés sok rendkívül fontos információt tartalmaz, ezért fontos, hogy megrendeld. Tedd meg minél elõbb!!!    *****    A horoszkóp fontos jelzõrendszer,amit vétek nem használni.Rendeld meg Te is,tudd meg a lehetõségeid a következõ 3 évben!    *****    and i know now that this world will never be enough for me    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Semmiben sem nyilvánul meg olyan világosan az emberek jelleme, mint a játékban.    *****    Az életben a játék az egyetlen dolog, ami komoly.    *****    ÚJRA NYITVA A SKAM ONLINE - gyere és nézd kedvenc Skam sorozataid magyar felirattal - SKAM SKAM SKAM SKAM SKAM SKAM SKAM    *****    Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Jövõ, szerelmi ügyek, pénzügyek, karrier: a kártya válaszol! Tarot kártya elemzés karácsonyi ajándéknak is! Norina Tarot    *****    I am afraid of what I'm risking if I follow you Into the unknown    *****    Ne menj elõttem, lehet, hogy nem tudlak követni. Ne gyere mögöttem, lehet, hogy nem tudlak vezetni. Gyere mellettem és..    *****    Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Lájkoljátok a Filmes alakítások véleményezése Facebook-oldalát! Szavazásokkal, interaktív játékokkal várlak titeket!    *****    Filmes alakítások véleményezése! Olvassatok kritikákat színészi alakításokról!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Szereted a filmeket, a színészeket és a hollywoodi álomgyárral kapcsolatos híreket? Akkor itt a helyed!    *****    Ha szeretitek a borzongást, olvassátok el PIROS DOBOZ címû halloweeni novellámat!    *****    Ha szeretitek a borzongást, olvassátok el PIROS DOBOZ címû halloweeni novellámat!