Csatatestvérek Társas-, Stratégiai-, Kártya és Szerepjáték klub
Menü
 
USE THE FORCE

 

 
A hét kérdése
Milyen rendszeresen látogatod az oldalt?

Minden nap megnézem, hátha van valami új.
Majdnem minden nap megnézem.
Hetente-kéthetente ránézek.
Ha valahová belinkelik megnézem.
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Látogatók
Indulás: 2011-08-06
 
Cikkek

BESZÁMOLÓ - Games Day 2012

2012.12.13. 16:55, ROLL
Games Day 2012 beszámoló

 
Games Day 2012 beszámoló
 
A hétvégén ismét megrendezésre került a Games Day rendezvény, mely a hazai wargame játékok és játékosok legnagyobb rendezvény immáron évről-évre. Mint az már megszokott, idén is kitelepültek a témában érdekelt boltok és a legaktívabb klubok is megtartották a saját kis bemutatójukat. Végül, de nem utolsó sorban ezen a rendezvényen kerül megrendezésre Golden Gobbo festőverseny is.
 

 

Játékbemutatók
Az idei évben a Csatatestvérek klub a FantasyFlightGames X-Wing Miniatures játékávan képviseltette magát, valamint a tavalyi évben nagy sikert aratott Brewhouse bash! Ork kocsmáját vittük magunkkal, így első alkalommal tartottunk két asztalon is bemutatót. 
A kocsma idén is nagyon népszerű volt, alighogy kirámoltunk, máris komoly tömeg alakult körülötte, és csakhamar megindult az egészséges verekedés. Balunak hála szinte folyamatosan volt lehetőség játszani, és a nap végére vagy egy fél tucat levezényelt csetepatét tudhatott maga mögött az asztal. 
Az X-Wing is elég népszerű volt, bár kevésbé sikerült az nézelődőket is bevonni egy-egy játékba. Ellenben érdeklődők, kérdések akadtak szép számmal, és a bemutatót követő napokban az inkvizitor.hu oldalon a témában egy fórum is indult, szóval azt hiszem, lassanként kialakul egy kis rajongó tábor a játékhoz.
 
 
Természetesen, amikor az időm engedte, körbejártam a termet, és megnéztem, hogy milyen játékokkal találkozhat az érdeklődő hobbista. Természetesen a GamesWorkshop játékai nélkül nincs wargame rendezvény, így a Warhammer Fantasy, a Warhammer 40.000 és a Lord of the Rings játékok idén is képviseltették magukat, ahogy a jó öreg Blood Bowl és az EPIC is. A lassan GW babérokra törő Privateer Press Warmachine és Hordes játéka is kapott egy asztalt. Valamint a hamvaiból feltámadni készülő Confrontationnel is lehetett találkozni. A kisebb, de lassanként egyre terjedő játékok is már folyamatosan visszatérő vendégek. Ezek között megtalálhattuk az Infinity-t, a Malifaux-t és a történelmi játékokat. Nekem újdonság volt az Eden és a Bushido, és igencsak a bemutató klub becsültére legyen mondva, hogy igen szép terepasztalon mutatták be a játékokat. Sajnálom is, hogy nem kísértem figyelemmel, hogy a terepasztal versenyen melyik bemutató hogyan teljesített.
 
 
Boltok
Ha jól emlékszem idén négy bolt hozta ki a portékáit, és igyekezett rajuk kisebb-nagyobb kedvezményekkel túladni. A Támaszpont nagyrészt GW termékekkel képviseltette magát, ahogy a Főnixcsarnok is, bár náluk szép számban volt Malifaux is. A Wargammers szintén elsősorban GW termékekkel, míg a Gólem művek szinte mindenből hozott egy kicsit amivel foglalkoznak, sőt csináltak egy zsákbamacskát is, ahol 1000 Ft-ért lehetett egész jó blisterekhez jutni, ennek egy kis Infinity ajándékkal gyarapodva zártam a napot :-)
Bár nem bolt, de azt hiszem itt kell megemlítenem a Bitbörzét, ahol idén is komoly felhozatallal találkozhatott minden érdeklődő, és ahogy az egész napos sürgés-forgást elnéztem az asztalok körül egész sok apróság cserélhetett gazdát.
 
 
Golden Gobbo
Idén is nagyon erős volt a mezőny a festőversenyben. Sőt, ha lehet ilyet mondani, évről-évre egyre szebb figurák mérettetik meg magukat, és alkotóikat. Bár csak fél füllel hallottam, de ha jól emlékszem idén is több mint 100 nevezés közül kellett a zsűrinek győzteseket hirdetni több mint egy tucat kategóriában. Muszáj megemlítenem azt a monumentális alkotást, ami minden nézelődőt lenyűgüzött, hiszen a Lord of the Ring figurákhoz méretarányosan megalkotott Rivendell igencsak impozáns látványt nyújtott a Golden Gobbo nevezések között. De hasonlóképp komoly teljesítmény volt az üvegben összerakott festett modell is. Jut eszembe eddig el is felejtettem méltatni a festőasztalnál ténykedő hobbitársak munkáját, akik számos fiatal tehetséget pátyolgattak a nap folyamán.
 
Összességében
A Magyar Stratégiai Társasjáték Egyesület ismét kitett magáért, és újfent olyan rendezvényt sikerült prezentálni, melyet méltán nevezhetünk az év legfontosabb eseményének a Wargame rajongók számára. A magam részéről csak annyit mondhatok, hogy idén is nagyon jól éreztem magam, és a következő évben igyekszünk megint olyan játékkal képviseltetni magunkat, amely egyaránt fog tetszeni a közönségnek, ugyanakkor lehetőséget ad arra, hogy nevezhessünk vele a terepasztal versenyre, mert ez az egy dolog hiányzott idén, de emiatt csak magamat ostorozhatom. Végül de nem utolsó sorban köszönet illet minden klubtagot (Ágit, Rozit, Kornélt, Balut, Gerit, Janeszt és CZ-t) akik ott voltak, és segítettek a bemutató játékoknál, és persze Gergelynek is hála a reggeli asztallap vágást illetően.
 
További képeket találtok a Games Day facebook oldalán: http://www.facebook.com/gamesdaybudapest/photos_albums
 
3 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
2012.12.14. 15:40
ROLL

Remlélem a következő GD kicsit nagyobb létszámmal, és ami fontosabb egy versenyképes asztallal tudjuk magunkat képviselni 

2012.12.13. 20:54
Tibi-the-One

Köszi a cikket Roll! :) Remélem valamikor majd mi is el tudunk menni Rékával egy Games Day-re :)

2012.12.13. 18:46
Fecka

Köszi a beszámolót!
Jövőre mi is kimegyünk akárhogy is. Visszük Eriket is, max feltesszük az asztalra, szerelünk rá kereket és lehet tologatni.
A Rivendellt már láttam korábban, talán valami ComicConon vagy min is kint volt idén. Brutális! Lenyűgöző!

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
Cikkek
Friss bejegyzések
2014.05.08. 14:59
2014.04.08. 13:29
2014.03.24. 14:11
2014.02.24. 13:18
2014.02.06. 10:21
Friss hozzászólások
 
Esemény naptár
2021. November
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 
Ovasgantni való blogok
 
Linkek
 

Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Jövõ, szerelmi ügyek, pénzügyek, karrier: a kártya válaszol! Tarot kártya elemzés karácsonyi ajándéknak is! Norina Tarot    *****    I am afraid of what I'm risking if I follow you Into the unknown    *****    Ne menj elõttem, lehet, hogy nem tudlak követni. Ne gyere mögöttem, lehet, hogy nem tudlak vezetni. Gyere mellettem és..    *****    Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Lájkoljátok a Filmes alakítások véleményezése Facebook-oldalát! Szavazásokkal, interaktív játékokkal várlak titeket!    *****    Filmes alakítások véleményezése! Olvassatok kritikákat színészi alakításokról!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Szereted a filmeket, a színészeket és a hollywoodi álomgyárral kapcsolatos híreket? Akkor itt a helyed!    *****    Ha szeretitek a borzongást, olvassátok el PIROS DOBOZ címû halloweeni novellámat!    *****    Ha szeretitek a borzongást, olvassátok el PIROS DOBOZ címû halloweeni novellámat!    *****    RENDELJ szeretteidnek, barátaidnak ASZTROLÓGIAI elemzést karácsonyra. Nagyon hasznos és fontos ajándék. Rendelj most!!!    *****    FRPG - Are you, are you, Coming to the tree, Where they strung up a man, They say who murdered three. - FRPG    *****    Szereted a fantáziával színezett középkoros szerepjátékokat? És a kalózokat? Ha igen, akkor itt a helyed köztünk! :3    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mindenkiben két farkas él, az egyik jó, a másik gonosz, és az éli túl, amelyiket etetjük.    *****    Kedvezményes Tarot kártya elemzés! Az igazság, a jelen, a jövõ tárulhat fel elõtted. Választ kaphatsz mindenre!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie! Kattints és tedd meg Te is! Szeretettel várok mindenkit!    *****    Találkozz SZEMÉLYESEN a SKAM sztárjával Budapesten!!! - Nézd magyar felirattal kedvenc SKAM sorozataid! - SKAM SKAM SKAM